SKŁADNIKI:
- 2 soczyste jabłka
- 3 obrane łodygi selera naciowego
- garść orzechów włoskich
- kiełki słonecznika
- garść roszponki
- sos: tłoczony na zimno olej słonecznikowy, sok z cytryny, sól, pieprz,, miód do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. składniki sosu połączyć w spójny winegret
2. jabłka (mogą być ze skórką, jeśli jędrna) pokroić w kostkę, wymieszać z pokrojonym w kostke selerem, orzechami, roszponką i kiełkami
3. wymieszać w misce z sosem, rozłożyć na talerze, podawać z grzankami z razowego chleba
- 2 soczyste jabłka
- 3 obrane łodygi selera naciowego
- garść orzechów włoskich
- kiełki słonecznika
- garść roszponki
- sos: tłoczony na zimno olej słonecznikowy, sok z cytryny, sól, pieprz,, miód do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. składniki sosu połączyć w spójny winegret
2. jabłka (mogą być ze skórką, jeśli jędrna) pokroić w kostkę, wymieszać z pokrojonym w kostke selerem, orzechami, roszponką i kiełkami
3. wymieszać w misce z sosem, rozłożyć na talerze, podawać z grzankami z razowego chleba
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za uwagi i komentarze:D
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.