SKŁADNIKI:
- 2–3 nieduże, młode cukinie
- 40 dag mięsa z piersi kurczaka
- 1 papryka i 1 dymka ze szczypiorem
- 2 plasterki wędzonego boczku
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mięso opłukać, pokroić na nieduże paski, posypać solą i pieprzem, lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni, przestudzić. Plasterki boczku pokroić w drobną kostkę, obsmażyć, dodać pokrojoną paprykę i cebulkę, mieszając smażyć jeszcze kilka minut, przyprawić. Cukinie opłukać, wytrzeć, pokroić wzdłuż na plastry, na każdym położyć kawałek mięsa, zwinąć, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć podsmażony boczek, można też posypać startym żółtym serem, zapiekać 15 min. w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za uwagi i komentarze:D
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.