[jeszcze nie wypróbowane]
SKŁADNIKI:
800g ziemniaków
3 łodygi selera naciowego
3 średnie cebule
3 ogórki konserwowe
10 czarnych oliwek
1/2 szklanki rosołu
2 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu winnego
sól, łyżeczka bazylii, czosnek granulowany, szczypta białego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki ugotować w mundurkach - obrać i pokroić w plastry. Rosół wymieszać z oliwą, octem i przyprawami i tak przygotowanym sosem zalać ziemniaki. Łodygi selera pokroić w plasterki i wrzucić na 5 minut do gotującej się wody. Cebule i ogórki pokroić w plasterki. Przygotowane warzywa dodać do ziemniaków i wymieszać. Wierzch przybrać oliwkami. Najlepiej przygotować 24h przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za uwagi i komentarze:D
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.