SKŁADNIKI:
- koperek
- kalafior
- puszka groszku
- jabłko
- majonez
PRZYGOTOWANIE:
1. Kalafior wkładamy do wrzącej wody na 10 min, wyciągamy i dzielimy na różyczki (wielkość wg uznania).
2. Siekamy koperek (ilość wg uznania, ja lubię dużo:)
3. Odsączamy groszek
4. Jabłko kroimy w kostkę
5. Składniki mieszamy, dodajemy majonezu, jeszcze raz mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
WSKAZÓWKI:
- Zamiast groszku z puszki, można dodać ugotowany świeży lub mrożony - ma ładniejszy kolor.
- Jabłko można zastąpić ananasem
- Można też dodać trochę sparzonych wrzątkiem rodzynek:)
- koperek
- kalafior
- puszka groszku
- jabłko
- majonez
PRZYGOTOWANIE:
1. Kalafior wkładamy do wrzącej wody na 10 min, wyciągamy i dzielimy na różyczki (wielkość wg uznania).
2. Siekamy koperek (ilość wg uznania, ja lubię dużo:)
3. Odsączamy groszek
4. Jabłko kroimy w kostkę
5. Składniki mieszamy, dodajemy majonezu, jeszcze raz mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
WSKAZÓWKI:
- Zamiast groszku z puszki, można dodać ugotowany świeży lub mrożony - ma ładniejszy kolor.
- Jabłko można zastąpić ananasem
- Można też dodać trochę sparzonych wrzątkiem rodzynek:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za uwagi i komentarze:D
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.