sobota, 29 listopada 2008

Sałatka z kalafiora

SKŁADNIKI:
- koperek
- kalafior
- puszka groszku
- jabłko
- majonez

PRZYGOTOWANIE:
1. Kalafior wkładamy do wrzącej wody na 10 min, wyciągamy i dzielimy na różyczki (wielkość wg uznania).
2. Siekamy koperek (ilość wg uznania, ja lubię dużo:)
3. Odsączamy groszek
4. Jabłko kroimy w kostkę
5. Składniki mieszamy, dodajemy majonezu, jeszcze raz mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

WSKAZÓWKI:
- Zamiast groszku z puszki, można dodać ugotowany świeży lub mrożony - ma ładniejszy kolor.
- Jabłko można zastąpić ananasem
- Można też dodać trochę sparzonych wrzątkiem rodzynek:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za uwagi i komentarze:D

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.