SKŁADNIKI:
- 1 kg ziemniaków
- pęczek szczypiorku
- mały (zimowy:) pęczek koperku
- 200 g wędzonego łososia
- 2 duże lub 3 małe jajka
- około pół szklanki mąki (w porywach do 3/4)
- kwaśna śmietana
- 1 cebula
- sól i pieprz
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w kostkę, zieleninę poszatkować, ziemniaki utrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić całość do miski - wymieszać. Dodać jajka i oprószyć mąką - ponownie wymieszać, osolić i dodać pieprzu. Smażyć na złoto małe placuszki. Podawać z plasterkiem łososia i kleksem śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za uwagi i komentarze:D
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.