SKŁADNIKI:
- makaron typu rurki (penne)
- krewetki tygrysie (ja wybrałam mrożone, gotowane i obrane z pancerzyków)
- sok i starta skórka z połowy cytryny
- 3 ząbki czosnku
- 300ml śmietanki
- pół słoiczka zielonego pesto
- sól, łyżka oliwy
- opcjonalnie do przybrania: suszone pomidory
PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię wlać łyżkę oliwy, wrzucić krewetki i smażyć na wysokim ogniu.
3. Następnie dodać skórkę z cytryny i czosnek i smażyć jeszcze chwilę
4. Kolejno: wlać śmietankę, sok z cytryny i dodać pesto - całość wymieszać i chwilę odparować, aby sos lekko zgęstniał.
5. Podawać przybrane suszonymi pomidorami i kawałkiem cytrynki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za uwagi i komentarze:D
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.