[jeszcze nie wypróbowane]
SKŁADNIKI:
- 20 dkg ryżu dzikiego i długoziarnistego
- 40 dkg różyczek brokułów
- sól
- cukier
- sok z cytryny
- 4 filety z karmazyna (po20dkg)
- 3 łyżki oleju
- puszka mango (425ml)
- posiekana cebula
- 2-3 łyżki mleka kokosowego
- 3 łyżki wiórków kokosowych
PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż gotujemy 20 min - po 12 minutach dodajemy brokuły.
2. Ryby skrapiamy sokiem z cytryny, smażymy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
SKŁADNIKI:
- 20 dkg ryżu dzikiego i długoziarnistego
- 40 dkg różyczek brokułów
- sól
- cukier
- sok z cytryny
- 4 filety z karmazyna (po20dkg)
- 3 łyżki oleju
- puszka mango (425ml)
- posiekana cebula
- 2-3 łyżki mleka kokosowego
- 3 łyżki wiórków kokosowych
PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż gotujemy 20 min - po 12 minutach dodajemy brokuły.
2. Ryby skrapiamy sokiem z cytryny, smażymy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Połowę plasterków mango miksujemy, pozostałe kroimy na kawałki. Smażymy cebulę. Dodajemy przecier owocowy i 100 ml soku z mango. Gdy sos się zagotuje, zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojone mango i mleko kokosowe. Przyprawiamy.
4. Karmazyna podajemy z sosem i ryżem, posypujemy wiórkami kokosowymi.
4. Karmazyna podajemy z sosem i ryżem, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za uwagi i komentarze:D
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.