sobota, 14 sierpnia 2010

Ślimaki po burgundzku


Miśku, jako miłośnik sushi i marynowanych ośmiorniczek, postanowił sprawdzić, co Francuzi widzą w ślimakach... :)


SKŁADNIKI:
- opakowanie mrożonych ślimaków z masłem czosnkowym (Dal Pesca, 12 szt.)
- 1 papryka czerowna
- 2 ząbki czosnku
- pół główki sałaty lodowej
- oliwa z oliwek
- sól, papryka chilli


PRZYGOTOWANIE:
1. Ślimaki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 12 minut
2. Paprykę pokrojoną w paski podsmażyć na oliwie z czosnkiem
3. Pod koniec smażenia dodać pokroją w paski sałatę lodową, osolić i przyprawić papryką chilli.

1 komentarz:

Dziękuję za uwagi i komentarze:D

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.