sobota, 29 listopada 2008

Sałatka z awokado i rokpolem

[jeszcze nie wypróbowana]

SKŁADNIKI:
- 300 g liści różnych gatunków sałaty
- 2 awokado
- 150 g sera typu rokpol
- 200 g ciemnych winogron
- 120 g orzechów włoskich
- sos vinaigrette (gotowy z proszku, lub przygotowany własnoręcznie: oliwa + sok z cytryny, ocet winny lub ocet ryżowy + ulubione zioła + przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku)

PRZYGOTOWANIE:
1. sałatę dokładnie umyć, rozdzielić listki i wrzucić do miski
2. awokado obrać ze skóry, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę
3. ser pokroić w kostkę
4. winogronka przekroić na pół i oczyścić z pestek
5. orzechy rozdrobnić
6. przygotować sos vinaigrette
7. wszystkie skałdniki wymieszać, polać sosem i doprawić solą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za uwagi i komentarze:D

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.